Μάσκες tissue – προσωπεία
Βοηθούν στην καλύτερη ενυδάτωση, τη διατήρηση της υγρασίας και στην πιο βαθιά διείσδυση των συστατικών της μάσκας. Τα προσωπεία [είτε από χαρτί είτε από μη υφασμένο ύφασμα (μωρομάντηλο)]

Αναζωογονητική μάσκα προσωπείο για μεικτή – κανονική επιδερμίδα
Είναι ιδανική για μετά το καλοκαίρι, διότι το αμυγδαλέλαιο είναι βαθιά ενυδατικό, καταπραϋντικό και πολυβιταμινούχο (Α, Ε, Β1,Β2, Κ). Περιέχει ψευδάργυρο, ιχνοστοιχεία και θεραπεύει μικρές λοιμώξεις, ερεθισμούς και εγκαύματα από την ταλαιπωρία που υφίσταται το δέρμα από τις διακοπές.

– 10ml αλόη
– 20ml ροδόνερο
– 10ml αμυγδαλέλαιο

Αναζωογονητική μάσκα προσώπου λάμψης για λιπαρή επιδερμίδα
Ιδανική μάσκα για ρύθμιση λιπαρότητας. Δίνει λάμψη, συσφίγγει τους πόρους, αφήνει ενυδατωμένη και ματ υφή.

– 20ml αλόη
– 10ml χυμός λεμονιού
– 10 ml νερό πηγής
– 1 gr άνθρακα

Ο φρέσκος χυμός λεμονιού περιέχει βιτ. C και κιτρικό οξύ, ενδυναμώνει την άμυνα, ρυθμίζει την λιπαρότητα, λευκαίνει και ρυθμίζει το ph.

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα συστατικό από συγκεκριμένη επεξεργασία καύσης μπαμπού και καρύδας. Είναι αρχαίο υλικό που το συναντάμε στις συνταγές από την αρχαία Αίγυπτο έως και την εποχή του Ιπποκράτη. Είναι από ξύλο βελανιδιάς, απορροφά 20 φορές το βάρος του σε ακαθαρσίες, δεσμεύει τις τοξίνες, τα μικρόβια και το περιττό σμήγμα. Αποτοξινώνει σε βάθος την επιδερμίδα και αφήνει φωτεινή και ματ υφή.

Παρασκευή:
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και εμποτίζουμε το χαρτί κουζίνας ή το μωρομάντηλο

Εφαρμογή μάσκας:
– Με μωρομάντηλο: επιλέξτε xlarge μέγεθος, για να καλύπτει όλο το πρόσωπο. Στη συνέχεια πρέπει να το βάλετε σε νερό πηγής, να το ξεπλύνετε από αυτό που είναι εμποτισμένο και να το ταμπονάρετε με ένα στεγνό χαρτάκι για να μπορέσετε να το χρησιμοποιήσετε για τη μάσκα σας.
– Με χαρτί κουζίνας, θα φτιάξετε το μίγμα της κάθε μάσκας, θα το απλώσετε στο πρόσωπο, θα κολλήσετε το χαρτί κουζίνας από πάνω και έπειτα με το χέρι σας ή με κάποιο πινέλο θα προσθέσετε από πάνω το υπόλοιπο μίγμα μάσκας.

Tip: Το μη υφασμένο ύφασμα αποτελείται από ίνες βισκόζης, νάιλον, ακριλικό, βαμβακιού, πολυπροπυλένιο και θερμοπλαστική κόλλα. Αν κάποιος έχει αλλεργία στις συνθετικές ίνες, καλύτερα να χρησιμοποιήσει το χαρτί κουζίνας.