Ακμή: τι είναι και πως να την αντιμετωπίσετε

Τι είναι η ακμή

Είναι μια πάθηση που εμφανίζεται συνήθως σε άτομα με λιπαρή
επιδερμίδα. Νεκρά κύτταρα κλείνουν τους πόρους του δέρματος,
με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται μέσα το σμήγμα. Έτσι, εμφανίζονται τα γνωστά σε όλους μας μπιμπίκια, μαύρα στίγματα ή έγκλειστα στίγματα. Στη συνέχεια, το εγκλωβισμένο σμήγμα επιμολύνεται, λόγω του προπιονικού βακτηριδίου της ακμής, το οποίο ζει φυσιολογικά στο βάθος των πόρων. Το προπιονικό βακτηρίδιο είναι υπεύθυνο για τις φλεγμονώδεις μορφές της ακμής, που είναι τα σπυράκια, οι φλύκταινες και οι κύστες.

Ακμή στα αγόρια

Η ακμή εμφανίζεται περισσότερο στα αγόρια, λόγω της αυξημένης έκκρισης σμήγματος, που προέρχεται από την ορμόνη τεστοστερόνη (ανδρογόνα).

Ακμή στα κορίτσια

Φυσικά και τα κορίτσια στην εφηβεία επηρεάζονται ορμονικά. Έτσι κάθε μήνα πριν την έμμηνο ρήση, εμφανίζονται στην επιδερμίδα μαύρα στίγματα και σπυράκια.
Τα δυο φύλα θα παρατηρήσουν εξίσου ότι η επιδερμίδα χειροτερεύει σε περιόδους άγχους και στρες, όπως σε ένα σημαντικό ραντεβού ή σε περιόδο διαγωνισμάτων. Πάντα βγάζουμε σπυράκια ακριβώς όταν δεν τα θέλουμε, λόγω του έντονου στρες.

Ενήλικη ακμή

Παρατηρείται συχνά τα τελευταία χρόνια, κυρίως σε γυναίκες, λόγω του στρες και του περίπλοκου ορμονικού προφίλ.

Παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία ακμής

Θεραπείες στο ινστιτούτο

1) Βαθύς καθαρισμός

2) Διάφορα επαγγελματικά πήλινγκ όπως φυτικό πήλινγκ με άλφα υδροξυοξέα, σαλικυλικό οξύ και ρετινόλη (βιταμίνη Α).

Εκτός από τον βαθύ καθαρισμό, για να επιτύχουμε πιο γρήγορη θεραπεία για την ακμή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απολεπιστικά προϊόντα. Έτσι, δεν δημιουργούνται νέες φλεγμονες, αφαιρούνται συνεχώς τα νεκρά κύτταρα και ενισχύεται η διαδικασία ανάπλασης, που θα βοηθήσει στη λείανση των ατελειών της επιδερμίδας.

3) Χορήγηση και αγωγή σωστών καλλυντικών για το σπίτι

Αποσκοπεί στη μείωση της παραγωγής σμήγματος, στην απόφραξη των εγκλωβισμένων πόρων και την αντισηψία της επιδερμίδας από το προβιοτικό βακτηρίδιο.

Πόσο διαρκεί η ακμή

Η ακμή μπορεί να διαρκέσει πολλά χρόνια, αν παραμείνει χωρίς θεραπεία και εξελίσσεται με
εξάρσεις και υφέσεις. Η εφηβική ακμή διαρκεί συνήθως μέχρι την ηλικία των 25 χρόνων.

Σχηματίζονται πάντα ουλές μετά την ακμή;

Ουλές σχηματίζονται περίπου στο 20% των ατόμων με ακμή και η ανάπτυξή τους έχει να
κάνει με το χρόνο έναρξης της θεραπείας. Όσο πιο γρήγορα αρχίσει, τόσο λιγότερες οι πιθανότητες ανάπτυξης ουλών.

Σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εμφανιστεί η ακμή

Όλα τα σημεία της επιδερμίδας που έχουν πλήθος σμηγματογόνων αδένων είναι επιρρεπή για την εμφάνιση της ακμής. Αυτά είναι:

Παράγοντες που επηρεάζουν την ακμή θετικά ή αρνητικά

Όλα τα σημεία της επιδερμίδας που έχουν πλήθος σμηγματογόνων αδένων είναι επιρρεπή για την εμφάνιση της ακμής. Αυτά είναι:

Σημάδια ακμής, ουλές

Οι ουλές και τα σημάδια ακμής στο πρόσωπο αποτελούν ένα σοβαρό αισθητικό πρόβλημα το οποίο έχει πολλές φορές
και ψυχολογικές προεκτάσεις, ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες.

Τι προκαλεί τις ουλές στο πρόσωπο
Το αν θα φύγουν ή θα μείνουν μόνιμα οι ουλές στην επιδερμίδα εξαρτάται:
Όλα τα είδη της ακμής μπορεί να προκαλέσουν σημάδια που πολλές φορές είναι μόνιμα. Τα σημάδια του προσώπου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

Tα κόκκινα σημάδια

Τα κόκκινα ή καφετιά σημάδια είναι αυτά που παραμένουν στην επιδερμίδα, όταν ένα σπυράκι επουλωθεί. Η φυσική αντίδραση της επιδερμίδας σε έναν τραυματισμό είναι μια παρόξυνση που ενεργοποιεί τα αιμοφόρα αγγεία και τα φέρνει προς το τραύμα, για να επιτευχθεί η επούλωση. Έτσι δικαιολογείται το κόκκινο χρώμα της επιδερμίδας. Τα σημάδια αυτού του είδους χρειάζονται 6-12 μήνες περίπου για να εξαλειφθούν από μόνα τους και αυτό κρίνεται, ανάλογα με το βάθος της πρωτογενούς βλάβης. Όταν τα σπυράκια εμφανίζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, είναι πολύ δύσκολο το δέρμα να είναι τελείως καθαρό, καθώς οι 6-12 μήνες που απαιτούνται για την ανάπλαση, αρχίζουν την αντίστροφη μέτρηση, αφού κάθε σπυράκι φύγει. Υπάρχει τρόπος να διευκολύνετε και να βοηθήσετε την ανάπλαση αυτών των σημαδιών, ώστε να φύγουν γρηγορότερα.

Φροντίδα γρήγορης επούλωσης των κόκκινων σημαδιών

Φυσική μάσκα για τα κόκκινα σημάδια (1 φορά την εβδομάδα)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόζετε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 20 λεπτά. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό.

Ανάγλυφα σημάδια

Τα μόνιμα σημάδια της ακμής προκαλούνται όταν η διαδικασία της επούλωσης της επιδερμίδας μετά από ένα σπυράκι είναι ανεπαρκής. Το δέρμα αναπλάθεται κυκλικά, γύρω-γύρω από κάθε σπυράκι, με κατεύθυνση προς το κέντρο και κάτω από τον σμηγματογόνο πόρο, ώστε να απομονώσει προς τα πάνω τη φλεγμονή. Δυστυχώς, όταν το σπυράκι γιατρευτεί τελείως, μπορεί να
παρατηρήσετε κάτω από αυτό ένα ενοχλητικό βαθούλωμα. Τα σημάδια είναι απρόβλεπτα. Δεν είναι εύκολο να προσδιοριστεί ποια σπυράκια θα κάνουν σημάδια από την ακμή και ποια όχι. Ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να απαλλαγείτε από τα ανάγλυφα σημάδια ακμής, είναι η σωστή και γρήγορη φροντίδα τους. Τα περισσότερα σημάδια ακμής εξαλείφονται τελείως με το χρόνο. Χρειάζονται όμως 6-12 μήνες, πολλές φορές ίσως και παραπάνω.

Τι πρέπει να κάνετε

Οι κρέμες που βοηθούν στην ανάπλαση του δέρματος είναι αυτές που περιέχουν κολλαγόνο, ελαστίνη και βιταμίνες Α και C.

Φυσική μάσκα για τα ανάγλυφα σημάδια (1 φορά την εβδομάδα)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και εφαρμόζετε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο, για 20 λεπτά. Αφαιρείτε με χλιαρό νερό.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όλες οι θεραπείες για τα ανάγλυφα σημάδια απαιτούν υπομονή και επιμονή για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πρέπει να σεβόμαστε τις φυσικές δυνατότητες και τους φυσικούς χρόνους ανάπλασης της επιδερμίδας. Μια τέτοια θεραπεία μπορεί να διαρκέσει 1-3 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Ρόφημα αποτοξίνωσης

Νιώθετε κούραση, χωρίς να έχετε στ’ αλήθεια κουραστεί; Έχετε συχνά μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Είναι το δέρμα σας θαμπό; Έχετε δυσκολία στη χώνεψη; Αν τα παραπάνω συμπτώματα

Μάσκα αδυνατίσματος με φύκια και αργιλική λάσπη για το τοπικό πάχος – ψωμάκια

Οι γυναικείες λιποαποθήκες βρίσκονται στην περιοχή των γλουτών και των μηρών, κάτι που σημαίνει πως κληρονομικά έχουμε περισσότερα λιποκύτταρα σε αυτές τις περιοχές. Αίτια τοπικού πάχους: Κληρονομικότητα Καθιστική ζωή Κακή

Go to top

New luxury samples!

Σας παρουσιάζουμε τα νέα, γυάλινα «luxury samples» μας!
Πλέον, έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε στο καλάθι σας δείγματα από την «Classic collection» μας! Σε κάθε καλλυντικό θα βρείτε το αντίστοιχο κουμπί “Αγορά luxury δείγματος”

* Σε όλες τις παραγγελίες σας, αποστέλλονται δωρεάν «luxury samples»  ανάλογα με το συνολικό ποσό, τα οποία επιλέγονται από εμάς, βάσει διαθεσιμότητας.

Απαλλαγείτε από την ακμή

Η ακμή δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων. Πέρα από την εκ γενετής υπέρ-λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων (λιπαρότητα) και το στρες, η κακή διατροφή και οι ορμονικές διαταραχές είναι παράμετροι που συνδέονται με την ακμή. Με εντελώς φυσικό τρόπο εφαρμόζουμε ένα εξατομικευμένο ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας το οποίο πρώτα αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, έπειτα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και φαγεσώρων και τέλος εξαλείφει τυχόν εναπομείναντα σημάδια και ουλές.

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

Απαλλαγείτε από τη ροδόχρους νόσο​

Η ροδόχρους νόσος με ή χωρίς φλεγμονές, είναι ένα δερματικό αυτοάνοσο (υπερευαισθησία των αγγείων) που ταλαιπωρεί αυτήν την στιγμή ένα τεράστιο ποσοστό πληθυσμού. Η θεραπεία μας προσφέρει απόλυτη ίαση, ανακουφίζει από το αίσθημα της ζέστης και της δυσανεξίας, ενδυναμώνει το περίβλημα των αγγείων και κάνει την επιδερμίδα πιο ανθεκτική σε σχέση με τους εξωγενείς παράγοντες που ενεργοποιούν την πάθηση ( κρύο, ζέστη , ήλιος, αέρας, διατροφή).

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

Απαλλαγείτε από τις πανάδες για πάντα!

Οι πανάδες δεν είναι ένα επιφανειακό θέμα που θα φύγει αφαιρώντας απλά 3 στιβάδες επιδερμίδας. Χρειάζεται να ρυθμιστεί μια ουσία που λέγεται τυροσίνη και ευθύνεται για την ομοιόμορφη έκκριση της μελανίνης στην επιδερμίδα. Τα καλλυντικά μας δρουν στην ρίζα του προβλήματος. Ρυθμίζουν εσωτερικά τα ένζυμα που δίνουν εντολή στην μελανίνη να εκκριθεί, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες.

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

είπαν για εμάς

Read More
Dimitra Goula’s philosophy is simple: Use on your skin only what you would put in your mouth!
Read More
Dimitra Goula is a serious student of organic beauty techniques, and a true believer in plant healing and holistic medicine.
Read More
Dimitra Goula is the source of many Greek celebrity’s flawless looks. Some of her natural products contain a secret compilation of ancient herbs.
Read More
Dimitra Goula is a modern-day alchemist, passionately committed to crafting products made from the purest organic ingredients.
Read More
Organic, natural and without chemicals, every product in her artisanal skincare care is filled with ancient herbs.
Previous
Next
είπαν για εμάς
Dimitra Goula’s philosophy is simple: Use on your skin only what you would put in your mouth!

Dimitra Goula is a serious student of organic beauty techniques, plant healing and holistic medicine

Source of many Greek celebrity’s flawless looks. Some of her products contain a secret compilation of ancient herbs.
Dimitra Goula is a modern-day alchemist, spent years researching the efficacy of an array of natural elements
Organic, natural and without chemicals, every product in her artisanal skincare care is filled with ancient herbs.