Όταν τα μαλλιά είναι σγουρά. Τα σγουρά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη φροντίδα. Μια κρέμα μαλλιών είναι απαραίτητη κάθε μέρα, όπως και το γαλάκτωμα μετά το λούσιμο και οι μάσκες αναδόμησης, κάθε 3 ημέρες. Χρειάζονται συχνό
βούρτσισμα και πολλά προϊόντα αναδόμησης, για να διατηρούν την ελαστικότητα και την απαλότητά τους. Χρησιμοποιήστε κοντίσιονερ, για να αποφύγετε τους κόμπους. Ιδανικό είναι το πλούσιο σε πρωτεΐνες κοντίσιονερ, αλλά και περιστασιακά ένα γαλάκτωμα, χωρίς να το ξεβγάλετε.

Αν αλλάζετε συχνά το χρώμα και το στάιλινγκ των μαλλιών σας, θα χρειαστείτε σίγουρα αμπούλες επανόρθωσης
και θρέψης. Για το στέγνωμα των μαλλιών, χρειάζεται ένα γαλάκτωμα, το οποίο θα εφαρμόζετε κάθε δύο ημέρες, μετά
από το λούσιμο, σε καλά ταμποναρισμένα μαλλιά, χωρίς να το ξεβγάλετε. Το γαλάκτωμα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλο το
μήκος των μαλλιών εκτός από τη ρίζα.

Αν κάνετε τακτικά πιστολάκι. Καθαρίζετε κάθε μήνα την ψαλίδα, με ειδική τεχνική, σε στεγνά μαλλιά. Χρησιμοποιήστε το κατάλληλο γαλάκτωμα, πριν από το πιστολάκι, και μάσκα για πολύ ξηρά μαλλιά κάθε 2-3 ημέρες.

Θεραπείες κομμωτηρίου

Οι θεραπείες στο κομμωτήριο είναι πιο συμπυκνωμένες και πιο πλούσιες σε στοιχεία, ώστε να επαναφέρουν τα μαλλιά σε υγιή κατάσταση πολύ γρήγορα. Κάντε στα μαλλιά σας βαθιές θεραπείες για αναδόμηση, από μία έως δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις συμβουλές του κομμωτή σας. Επιπλέον, 1-2 μέρες πριν κάνετε μόνιμη βαφή, καλό θα ήταν να κάνετε μια βαθιά θεραπεία, για να ελαχιστοποιήσετε τη φθορά και την εξασθένηση των μαλλιών από τα χημικά στοιχεία των βαφών.

Εξτένσιον

Έχετε δει διάφορες διάσημες γυναίκες με κοντά μαλλιά τη μία μέρα και με τέλεια, μακριά μαλλιά την επομένη; Με την τεχνική του εξτένσιον, μπορείτε κι εσείς να έχετε τα μαλλιά που πάντα ονειρευόσασταν. Αφού επιλέξετε το σωστό χρώμα και σχήμα τρίχας, σε σχέση με τα φυσικά σας μαλλιά, εμπιστευτείτε έναν εξειδικευμένο κομμωτή για επαγγελματική τοποθέτηση, ώστε να μην ξεχωρίζει το εξτένσιον από τα μαλλιά σας. Εκτός από μήκος, με τα εξτένσιον μπορούμε επίσης να πετύχουμε και όγκο, για όσους έχουν αραιά μαλλιά, καθώς και να δημιουργήσουμε εντελώς φυσικές ανταύγειες

Πώς θα επιλέξουμε τα εξτένσιον

Όσον αφορά στον τύπο της τρίχας των εξτένσιον, να ξέρετε ότι ισχύει ο κανόνας «ό,τι πληρώνεις, παίρνεις». Όσο πιο ακριβά είναι τα εξτένσιον, τόσο πιο φυσικά θα φαίνονται.

Αναδόμηση με αμυγδαλέλαιο, ελαιόλαδο και λεβάντα

Ζεσταίνετε ελαφρώς τα έλαια σε μπεν μαρί και κάνετε μασάζ με το μείγμα στο κεφάλι και τα μαλλιά για 5 λεπτά. Κάνετε πιστολάκι στη χαμηλή σκάλα για 15 λεπτά, για να ανοίξουν καλά τα λέπια της τρίχας και να διεισδύσουν τα ευεργετικά έλαια. Ξεπλένετε και λούζεστε.

Πρωτεϊνούχα μάσκα μαλλιών

Βιταμινούχο κοκτέιλ για τα μαλλιά

Ξέβγαλμα από κυπαρισσόμηλο και βότανα για αναδόμηση

Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά και έπει – τα περιμένετε μέχρι να κρυώσει το νερό τους. Ξεπλένετε με αυτό τα μαλλιά, όσες φορές χρειαστεί, χωρίς να τα ξεβγάλετε με επιπλέον νερό. Χαρίζει λάμψη και αναδομεί τα μαλλιά, από τις ρίζες ως τις άκρες

Φυσική μάσκα για πολύ ταλαιπωρημένα μαλλιά

Αναδεύετε όλα τα υλικά μαζί και απλώνετε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά. Σκεπάζετε το κεφάλι με νάιλον σκουφάκι μπάνιου και το τυλίγετε με μια ζεστή, υγρή πετσέτα. Αφήνετε τη μάσκα για 30 λεπτά και λούζεστε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Φυσικό θρεπτικό και αντηλιακό λάδι για τα μαλλιά

Σ’ ένα μεγάλο, γυάλινο βάζο, ρίχνετε το μείγμα των ελαίων και όλα τα βότανα. Τα αφήνετε στον ήλιο για μια ολόκληρη εβδομάδα. Στραγγίζετε τα βότανα από το λάδι και αποθηκεύετε το καθαρό μείγμα ελαίων σε εύχρηστη συσκευασία για να μπορείτε να το παίρνετε μαζί σας. Το λάδι αυτό μπορείτε να το απλώνετε στα μαλλιά σας κάθε βράδυ σαν θεραπεία για τις ταλαιπωρημένες άκρες και την ψαλίδα.