Μακιγιάζ. Προετοιμάστε το δέρμα σας για ένα ιδανικό αποτέλεσμα!

Επιδερμίδα πριν από το μακιγιάζ

Όπως ο ζωγράφος για να δημιουργήσει έναν πίνακα χρειάζεται έναν καλό καμβά, έτσι και ο μακιγιέρ χρειάζεται να έχει μια καλή βάση. Όσο καλά και να είναι τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιούμε και όσο καλός ο επαγγελματίας μακιγιέρ, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα, αν η επιδερμίδα από κάτω δεν είναι προσεγμένη, λεία και ενυδατωμένη.

?

Πώς πρέπει να φροντίζουμε την επιδερμίδα πριν από το μακιγιάζ

Στην ηλικία των 15-22, λόγω της έντονης αλλαγής του ορμονικού προφίλ, υπάρχουν συνήθως προβλήματα ακμής ή υπερβολικής έκκρισης σμήγματος.

Μακιγιάζ σε 30 δευτερόλεπτα

Μακιγιάζ σε 2 λεπτά

Μακιγιάζ σε 3 λεπτά

Μακιγιάζ σε 3 λεπτά για εφηβικό πρόσωπο με ακμή

Μακιγιάζ σε 5 λεπτά

Φωτοσκιάσεις-τρικ

Η βάση είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μακιγιάζ, όπως είναι άλλωστε, ο σωστός καμβάς για ένα ζωγράφο. Oι φωτοσκιάσεις είναι τρικ που δίνουν την ψευδαίσθηση ότι το πρόσωπο έχει το τέλειο σχήμα. Ο βασικός κανόνας που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το άσπρο χρώμα, οπτικά, μεγαλώνει τον όγκο των πραγμάτων, ενώ αντίθετα, το μαύρο, μικραίνει τον όγκο. Αυτό μπορούμε πολύ εύκολα να το καταλάβουμε, αν δούμε το σχήμα του καλού και του κακού (Ying και Yang), που είναι μαυρόασπρο και έχει μια άσπρη κουκκίδα σε μαύρο φόντο και μια μαύρη κουκκίδα σε άσπρο φόντο. Θα δείτε ότι η άσπρη κουκκίδα φαίνεται μεγαλύτερη από τη μαύρη, παρόλο που είναι ακριβώς ίδιες

Πώς γίνονται οι φωτοσκιάσεις

Για τις φωτοσκιάσεις χρειάζεστε ένα μέικ απ, δύο τόνους πιο σκούρο από την απόχρωση της επιδερμίδας σας και άλλο ένα, ακριβώς στη φυσική απόχρωση της επιδερμίδας σας.

Μάγουλα-ζυγωματικά

Στόχος σας είναι να δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ψηλών ζυγωματικών. Για να το πετύχετε αυτό, ρουφήξτε τα μάγουλά σας και κοιταχτείτε στον καθρέφτη. Ρουφώντας τα μάγουλα, δημιουργείτε ένα βαθούλωμα και από τις δύο πλευρές.
Χρησιμοποιώντας το σκούρο μέικαπ ή μια σκουρόχρωμη πούδρα, σκιάστε τα βαθουλωμένα σημεία στα μάγουλά σας, ξεκινώντας από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κέντρο του ματιού
και συνεχίστε μέχρι πίσω, προς τους
κροτάφους. Η σκιά αυτή αναδεικνύει τα ζυγωματικά και είναι ιδανική για κάθε σχήμα προσώπου. Για να κάνετε πιο έντονη την ψευδαίσθηση των ψηλών ζυγωματικών τονίζετε με ρουζ την περιοχή, ακριβώς πάνω από τα ζυγωματικά. Αρχίζετε από το σημείο που βρίσκεται ακριβώς στο τέλος της ίριδας, προχωράτε προς τη μεριά του
αυτιού και βάζετε το χρώμα μέχρι πίσω, έως τα μαλλιά.

Για το διπλοσάγονο

Απλώστε το σκούρο μέικ απ ακριβώς κάτω από το πιγούνι και μέχρι τα αυτιά. Βάζοντας σκιά γύρω από το οστό της γνάθου διαχωρίζεται το σαγόνι από το λαιμό.

Το σαγόνι και η γνάθος

Προσέξτε το σαγόνι σας. Αν προεξέχει και είναι μυτερό, σκιάστε την άκρη του με το σκούρο μέικ απ. Αν και οι δυο του πλευρές βρίσκονται μέσα στο ωοειδές σχήμα, τότε τονίστε τα σημεία αυτά. Το μικρό πιγούνι προβάλλεται, όταν τονίσετε τη μέση και τα πλάγια με το ανοιχτό μέικ απ.

Η μύτη

Είναι το χαρακτηριστικό που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα στο πρόσωπο. Υπάρχουν πολλά σχήματα μύτης και είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα
δεν είναι ιδανικά. Υπάρχει όμως τρόπος να σκιάσετε
ή να τονίσετε κάποια σημεία, έτσι ώστε να δημιουργήσετε την εικόνα μιας ωραίας μύτης.

Φαρδιά μύτη

Μια μύτη μπορεί να είναι πιο φαρδιά από το κανονικό ή μπορεί να είναι σχεδόν επίπεδη. Στη δεύτερη περίπτωση, σκιάστε δεξιά και αριστερά τις 2 πλευρές της μύτης πολύ κοντά στη ρίζα της προς το μέτωπο. Τονίστε την κορυφογραμμή της μύτης, από πάνω μέχρι κάτω, με πιο ανοιχτή σκιά ή μέικ απ. Για τη φαρδιά μύτη, σκιάστε μέχρι πάνω τα πτερύγια, τα πλάγια και τη γραμμή, όπου η μύτη ενώνεται με το πρόσωπο. Τονίστε με πιο ανοιχτή σκιά την κορυφογραμμή της μύτης από πάνω μέχρι κάτω. Για τη λίγο φαρδιά μύτη σκιάστε κοντά στο σημείο που η μύτη συναντά το πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε σε όλες τις περιπτώσεις μια καφετιά σκιά για την περιοχή πάνω από τα ρουθούνια και τη βάση της μύτης.

Λεπτή μύτη

Για να δείχνει η μύτη λίγο πιο πλατιά, τονίστε μέχρι κάτω τα πλάγιά της με πιο ανοιχτό μέικ απ ή σκιά. Ωστόσο, είναι προτιμότερο αν η μύτη σας είναι λεπτή, να την αφήσετε όπως είναι.

Καμπούρα στη μύτη

Σκιάστε τα πλάγια της μύτης και το σημείο που σχηματίζει καμπούρα. Έπειτα τονίστε την κορυφογραμμή της με ανοιχτό μέικ απ, αποφεύγοντας το σημείο όπου υπάρχει εξόγκωμα.

Γαμψή μύτη

Για να μην είναι τόσο εμφανής η καμπύλη, σκιάστε τα πλάγια και το γαμψό τμήμα.

Κοντή και ανασηκωμένη μύτη

Σκιάστε τα πλάγια και τονίστε την κορυφογραμμή από πάνω, ανάμεσα στα φρύδια, μέχρι κάτω στην άκρη της μύτης. Τονίστε με ανοιχτή σκιά την άκρη της μύτης και την περιοχή πάνω από τα ρουθούνια.

Μακριά μύτη

Σκιάστε ελαφρά τα πλάγια της μύτης και τονίστε την κορυφή της, από τη μέση και κάτω με πιο ανοιχτό χρώμα. Σκιάστε ολόκληρη την άκρη της μύτης, για να φαίνεται πιο κοντή.

Μύτη με φουσκωμένη άκρη

Σκιάστε τα πλάγια μέχρι και τα πτερύγια της μύτης και τονίστε με ανοιχτό χρώμα τη ράχη μέχρι το σημείο που φουσκώνει. Στο σημείο αυτό θα βάλετε σκιά.

Στραβή μύτη

Βάλτε ανοιχτό μέικ απ στην περιοχή όπου η μύτη κάνει εσοχή και σκούρο μέικ απ, όπου υπάρχει εξόγκωμα. Σκιάστε το σημείο στην άκρη της μύτης που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Κάντε μια ίσια γραμμή στο κέντρο της μύτης τονίζοντάς την.

Τα χείλη

Ένα τέλεια βαμμένο στόμα χαρίζει ισορροπία στο πρόσωπο. Το κραγιόν για τα χείλη χρησιμεύει ακόμα και για να διορθώσουμε τα μικρο-ελαττώματα που σχετίζονται με το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα τους. Κάθε στόμα έχει τους δικούς του κανόνες, σχετικά με το μακιγιάζ που χρειάζεται. Προτού βάλετε κραγιόν, βεβαιωθείτε ότι τα χείλη σας έχουν ένα λεπτό στρώμα από την κρέμα βάσης. Η κρέμα θα βοηθήσει να διατηρηθεί το χρώμα περισσότερο και θα εξαφανίσει κάθε αποχρωματισμό, που ίσως υπάρχει στο δέρμα των χειλιών, με την προϋπόθεση ότι το χρώμα που χρησιμοποιείτε είναι της ίδιας απόχρωσης με το φυσικό χρώμα που έχουν τα χείλη σας. Εξετάστε τα χείλη σας στον καθρέφτη και ανακαλύψτε τον τύπο τους.

Αρμονικά χείλη

Το πάνω και το κάτω χείλος είναι όμοια και σε καλές αναλογίες. Στην περίπτωση αυτή, μπορείτε να διαλέξετε όποια απόχρωση και όποια υφή κραγιόν σας αρέσει, σκούρο ή ανοιχτό χρωμο, κανονικό ή περλέ.

Λεπτά χείλη

Για να δώσετε την εντύπωση ότι τα χείλη σας είναι πιο γεμάτα, υπογραμμίστε γύρω-γύρω το πάνω και το κάτω χείλος μ’ ένα άσπρο περλέ ή άλλο ανοιχτόχρωμο μολύβι. Μη σχεδιάζετε τη γραμμή πιο πάνω από το φυσικό τους σχήμα, γιατί θα φαίνεται ψεύτικο. Γεμίστε τα χείλη με ένα περλέ κραγιόν. Το ανοιχτό χρώμα και ο ιριδισμός θα δώσουν την εντύπωση ότι τα χείλη είναι πιο γεμάτα.

Μικρό στόμα

Σχηματίστε με το στόμα σας ένα «Ο». Βάλτε απαλά κραγιόν στο εξωτερικό περίγραμμα και στις δύο γωνίες του στόματος. Κάνοντας μικρές κηλίδες στην εξωτερική γραμμή των χειλιών, θα δημιουργήσετε την ψευδαίσθηση ότι το στόμα σας είναι μεγαλύτερο. Γεμίστε με κρα γιόν τα χείλη.

Μεγάλο στόμα

Σταματήστε το κραγιόν λίγα χιλιοστά πριν από τις γωνίες των χειλιών. Χρησιμοποιήστε σκούρο μολύβι χειλιών για το περίγραμμα και γεμί στε με κραγιόν ανάλογης απόχρωσης.

Ακανόνιστα χείλη

Μπορεί να είναι συνδυασμός λεπτού κάτω χείλους και γεμάτου πάνω χείλους ή το αντίστροφο. Βάλτε στο καθένα κραγιόν, ανάλογα με το δικό του σχήμα. Χρησιμοποιήστε ανοιχτό χρώμα, ξεκινώντας από την εξωτερική γραμμή για το λεπτό χείλος και ένα πιο σκούρο τόνο του ιδίου χρώματος, ξεκινώντας ένα χιλιοστό πιο μέσα, για το πιο παχύ χείλος.

Στόμα που «κρεμάει» προς τα κάτω

Σχεδιάστε με το μολύβι των χειλιών νέες γραμμές, στις γωνίες δεξιά και αριστερά, στο πάνω χείλος. Οι γραμμές πρέπει να ξεκινούν ακριβώς πάνω στο σχήμα των χειλιών και καθώς φτάνουν προς τις γωνίες, να βγαίνουν ελαφρώς
ανοδικά από το βασικό περίγραμμα. Αυτό το τέχνασμα είναι κατάλληλο για όλα τα στόματα, όποιο σχήμα κι αν έχουν, γιατί δίνει στα χείλη μια ευχάριστη, χαρούμενη όψη.

Τοξωτά χείλη

Τα τοξωτά χείλη είναι αυτά που στο κέντρο είναι κανονικά στο πάχος, αλλά η γραμμή των χειλιών υποχωρεί απότομα δεξιά και αριστερά, δημιουργώντας ένα τόξο. Από το κέντρο του στόματος τραβάτε μια ευθεία γραμμή μέχρι τις γωνίες των χειλιών και μετά γεμίζετε τα σημεία αυτά με κραγιόν.

Στραβά χείλη

Θα πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως, όταν προσπαθήσετε να διορθώσετε ένα στραβό στόμα. Διορθώστε διακριτικά την ατέλεια, χωρίς να επιδιώξετε μια απόλυτη συμμετρία, γιατί στην περίπτωση αυτή, το στόμα θα μοιάζει ψεύτικο.

Θεραπευτικό κραγιόν ενυδάτωσης

Βάλτε σε μπεν μαρί, μισό κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας και αφήστε το να λιώσει. Ρίξτε μέσα 15 σταγόνες λάδι από αβοκάντο και 15 σταγόνες ροδέλαιο. Ανακατέψτε τα έλαια με το κερί και βάλτε το μείγμα σε ένα μικρό βαζάκι από παλιό λιπ γκλος, για να μπορείτε να το μεταφέρετε εύκολα στην τσάντα σας. Αφήστε το να κρυώσει, μέχρι να γίνει συμπαγές και να είναι έτοιμο.

Φυσική πούδρα με άρωμα κακάο

Παρασκευή
Αναμειγνύετε μικρή ποσότητα κορν φλάουρ μαζί με τη σκόνη κακάο, μέχρι να βρείτε τη σωστή απόχρωση για την επιδερμίδα σας. Κοσκινίζετε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές. Αποθηκεύετε την πούδρα σ’ ένα απλό κουτάκι με μεγάλο στόμιο και τη συμπιέζετε από πάνω με κάτι λείο, για
να ελαχιστοποιήσετε τον όγκο της και να πάρει πιο συμπαγή μορφή.
Αν θέλετε η πούδρα σας να γυαλίζει, προσθέτετε στο τέλος λίγη γυαλιστερή σκιά σε σκόνη, ό,τι απόχρωση προτιμάτε.

Εφαρμογή
Ακουμπάτε πολύ απαλά το παχύ πινέλο στην πούδρα. Τινάζετε καλά την περιττή ποσότητα της πούδρας στη ράχη του χεριού σας. Περνάτε απαλά όλο το πρόσωπο με το πινέλο. Επαναλαμβάνετε, αν χρειάζεται. Φροντίζετε η επιδερμίδα σας να μην είναι νωπή, γιατί όπως κάθε πούδρα, θα αφήσει λεκέ.

Πλεονεκτήματα

ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μελαχρινές-καστανές γυναίκες

Κοκκινομάλλες

Πυρόξανθες - ξανθές

Γκριζομάλλες

Διαβάστε επίσης

Ρόφημα αποτοξίνωσης

Νιώθετε κούραση, χωρίς να έχετε στ’ αλήθεια κουραστεί; Έχετε συχνά μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Είναι το δέρμα σας θαμπό; Έχετε δυσκολία στη χώνεψη; Αν τα παραπάνω συμπτώματα

Μάσκα αδυνατίσματος με φύκια και αργιλική λάσπη για το τοπικό πάχος – ψωμάκια

Οι γυναικείες λιποαποθήκες βρίσκονται στην περιοχή των γλουτών και των μηρών, κάτι που σημαίνει πως κληρονομικά έχουμε περισσότερα λιποκύτταρα σε αυτές τις περιοχές. Αίτια τοπικού πάχους: Κληρονομικότητα Καθιστική ζωή Κακή

Go to top

Αγοράστε ένα Peeling προσώπου και αποκτήστε μια μάσκα προσώπου με

30% έκπτωση!

η έκπτωση εφαρμόζεται αυτόματα στη μάσκα προσώπου που θα προσθέσετε στο καλάθι σας (προϋπόθεση ειναι να υπάρχει στο καλάθι σας ένα Peeling προσώπου)

Απαλλαγείτε από την ακμή

Η ακμή δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων. Πέρα από την εκ γενετής υπέρ-λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων (λιπαρότητα) και το στρες, η κακή διατροφή και οι ορμονικές διαταραχές είναι παράμετροι που συνδέονται με την ακμή. Με εντελώς φυσικό τρόπο εφαρμόζουμε ένα εξατομικευμένο ολιστικό πρόγραμμα θεραπείας το οποίο πρώτα αντιμετωπίζει τις φλεγμονές, έπειτα ρυθμίζει την παραγωγή σμήγματος και φαγεσώρων και τέλος εξαλείφει τυχόν εναπομείναντα σημάδια και ουλές.

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

Απαλλαγείτε από τη ροδόχρους νόσο​

Η ροδόχρους νόσος με ή χωρίς φλεγμονές, είναι ένα δερματικό αυτοάνοσο (υπερευαισθησία των αγγείων) που ταλαιπωρεί αυτήν την στιγμή ένα τεράστιο ποσοστό πληθυσμού. Η θεραπεία μας προσφέρει απόλυτη ίαση, ανακουφίζει από το αίσθημα της ζέστης και της δυσανεξίας, ενδυναμώνει το περίβλημα των αγγείων και κάνει την επιδερμίδα πιο ανθεκτική σε σχέση με τους εξωγενείς παράγοντες που ενεργοποιούν την πάθηση ( κρύο, ζέστη , ήλιος, αέρας, διατροφή).

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

Απαλλαγείτε από τις πανάδες για πάντα!

Οι πανάδες δεν είναι ένα επιφανειακό θέμα που θα φύγει αφαιρώντας απλά 3 στιβάδες επιδερμίδας. Χρειάζεται να ρυθμιστεί μια ουσία που λέγεται τυροσίνη και ευθύνεται για την ομοιόμορφη έκκριση της μελανίνης στην επιδερμίδα. Τα καλλυντικά μας δρουν στην ρίζα του προβλήματος. Ρυθμίζουν εσωτερικά τα ένζυμα που δίνουν εντολή στην μελανίνη να εκκριθεί, ενώ ταυτόχρονα ενισχύουν την άμυνα της επιδερμίδας απέναντι στις υπεριώδεις ακτίνες.

*Για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε όλη την σειρά χωρίς να μπερδεύετε τα φρέσκα προϊόντα με αλλά συνθετικά .

είπαν για εμάς

είπαν για εμάς
Dimitra Goula’s philosophy is simple: Use on your skin only what you would put in your mouth!

Dimitra Goula is a serious student of organic beauty techniques, plant healing and holistic medicine

Source of many Greek celebrity’s flawless looks. Some of her products contain a secret compilation of ancient herbs.
Dimitra Goula is a modern-day alchemist, spent years researching the efficacy of an array of natural elements
Organic, natural and without chemicals, every product in her artisanal skincare care is filled with ancient herbs.