Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, η σοκολάτα, εκτός από τους υδατάνθρακες, το λίπος και τις πρωτεΐνες, περιέχει βιταμίνες Α, D, E και το σύμπλεγμα των βιταμινών Β, απαραίτητες για τη ρύθμιση
του μεταβολισμού. Περιέχει μέταλλα, όπως κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο, φώσφορο, σίδηρο, χαλκό, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Οι πολυφαινόλες είναι φυτικές ουσίες, που βρίσκονται κάτω από τη φλούδα του φυτού και συμβάλλουν στην άμυνά του, από μολύνσεις από παθογόνους παράγοντες. Παράλληλα, προστατεύουν το
φυτό από το στρες και την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι οι έγχρωμες ουσίες, που δίνουν το χαρακτηριστικό χρώμα σε διάφορα λαχανικά και φρούτα. Στα ζώα και τον άνθρωπο, οι πολυφαινόλες απορροφώνται με τη λήψη τροφών, πλούσιων σε αυτές και μεταφέρονται στους ιστούς με την κυκλοφορία.

Συνταγή

Παρασκευή:Σε μπεν μαρί λιώνετε την παραφίνη και μετά προσθέτετε την τριμμένη σοκολάτα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε τα αιθέρια έλαια. Απλώνετε το μείγμα ζεστό στην επιδερμίδα και το αφήνετε να δράσει για 15 λεπτά τουλάχιστον. Η παραφίνη δημιουργεί ένα αεροστεγές, προστατευτικό φιλμ ανάμεσα στην επιδερμίδα και το περιβάλλον, ώστε να μην εξατμίζεται το νερό από τα κύτταρα. Παράλληλα, αναγκάζει το δέρμα να κάνει όσμωση, δηλαδή να διαπεράσει και να σφραγίσει τα ευεργετικά στοιχεία της μάσκας μέσα στα κύτταρα, ώστε να έχετε άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε την 1-2 φορές την εβδομάδα.