Χωρίς αμφιβολία αυτό που καθορίζει την έκφραση του προσώπου είναι τα φρύδια. Μπορούν να κάνουν το πρόσωπο να μοιάζει θλιμμένο ή χαρούμενο, γεμάτο απορία ή θυμό, γελαστό ή βλοσυρό. Για το λόγο αυτό, το σχήμα που δίνετε στα φρύδια σας έχει μεγάλη σημασία, αν δεν θέλετε να έχετε πρόσωπο με μια έκφραση που δεν σας ταιριάζει.

Πώς βρίσκουμε το σωστό περίγραμμα φρυδιών

Ας αρχίσουμε εξετάζοντας το σχήμα των φρυδιών.
Το ιδανικό σχήμα για το πρόσωπό σας εξαρτάται άμεσα από την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στα μάτια και τη μύτη σας. Τα φρύδια με τη σωστή ισορροπία είναι πυκνά στο εσωτερικό τους
τμήμα. Από τη μέση και έπειτα, αρχίζουν σταδιακά να λεπταίνουν, φτάνοντας μέχρι την άκρη.
Το σημείο Α, ακριβώς πάνω από την εσωτερική γωνία του ματιού.
Το σημείο Β, το τόξο του φρυδιού, είναι και το υψηλότερο σημείο στο φρύδι και βρίσκεται ακριβώς πάνω από την εξωτερική άκρη της ίριδας του ματιού.
Το σημείο Γ, που βρίσκεται πάνω στην ευθεία η οποία ξεκινάει από το πλάι της μύτης, περνάει την εξωτερική γωνία του ματιού και φτάνει στο φρύδι.
Τα σημεία Α και Γ πρέπει να βρίσκονται στην ίδια ευθεία. Το σημείο Β πρέπει να βρίσκεται μισό εκατοστό πάνω από το σημείο Γ. Η έξω άκρη μπορεί να είναι και ελαφρώς υψηλότερα από
την έσω άκρη. Αυτό είναι και το ιδανικό σχήμα.

Πώς καλύπτουμε τις δυσαρμονίες του προσώπου μας με τα φρύδια

Μάτια πολύ κοντά μεταξύ τους – Μακριά σε απόσταση φρύδια
Μάτια πολύ μακριά μεταξύ τους – Κοντά σε απόσταση φρύδια
Μάτια καθοδικά – Ανοδικό φρύδι
Μάτια στρογγυλά – Ίσιο φρύδι
Φαρδιά μύτη – Μακριά σε απόσταση φρύδια

Πάχος του φρυδιού

Μικρά μάτια – Πιο λεπτά φρύδια
Μεγάλα μάτια – Πιο παχιά φρύδια

Το σωστό τσιμπιδάκι

Υπάρχουν τριών ειδών τσιμπιδάκια, ανάλογα με το άκρο τους: τα ίσια, τα λοξά και τα μυτερά. Διαλέξτε εκείνο που σας διευκολύνει περισσότερο.

Συμβουλές για να βγάζουμε σωστά τα φρύδια μας

Εφαρμογή του μολυβιού

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Μην αφαιρείτε τα φρύδια σας από τη μέση προς τα έξω, γιατί, χωρίς να είναι γνωστή η αιτία, οι τρίχες σε αυτά τα σημεία δεν ξαναβγαίνουν.

Tip για τα ατίθασα φρύδια

Για να μένουν στη θέση τους και να κρατούν το σχήμα τους, μπορείτε να βάλετε λίγο σπρέι μαλλιών στο βουρτσάκι των φρυδιών και να τα χτενίσετε. Αν επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία συχνά, τα φρύδια, όπως και τα μαλλιά, θα συνηθίσουν να κρατούν τη φόρμα που θα τους δώσετε.