H λανολίνη (lanolin) είναι ένα συστατικό που προέρχεται από την επεξεργασία του λίπους που βρίσκεται στο μαλλί των προβάτων. Η λανολίνη δεν είναι στη πραγματικότητα λίπος (δεν περιέχει glycerides), αλλά μία ουσία που αδιαβροχοποιεί το μαλλί των προβάτων και η οποία τα προστατεύει από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Πρόκειται για μία κιτρινωπή, παχύρευστη ουσία – στη πραγματικότητα είναι ένα είδος κεριού – με εκπληκτικές ιδιότητες.

Σύγχρονες έρευνες που έχουν γίνει (Skin bioengineering studies) έχουν αποδείξει την καταπληκτική ενυδατική δράση της Λανολίνης. Σε επάλειψη μόλις 2mg ανά εκατοστό επιδερμίδας, (μία μόνο επάλειψη) το δέρμα παρουσίασε μείωση της ξηρότητας και σκληρότητας κατά 35% μέσα σε μία ώρα, 50% μετά από 2 ώρες ενώ τα αποτελέσματα διέρκεσαν 8 ώρες συνολικά. Όταν η δόση διπλασιάστηκε σε 4mg ανά εκατοστό επιδερμίδας και η επάλειψη πραγματοποιήθηκε για 4 συνεχόμενες ημέρες (από μία φορά), τα αποτελέσματα ήταν αναλείωτα 72 ώρες μετά τη παύση της χρήσης.

H λανολίνη χρησιμοποιείται εκτεταμένα στη παρασκευή καλλυντικών. Θα τη βρείτε σε καλλυντικά για την ώριμη και την αφυδατωμένη επιδερμίδα, σε προϊόντα περιποίησης βρεφών, σε lip balms, σε προϊόντα περιποίησης των θυλάζουσων γυναικών κ.ο.κ. Η λανολίνη λειτουργεί και ως ομογενοποιητής / γαλακτοματοποιητής και σε πολλές συνταγές θα τη βρείτε να υποκαθιστά το κερί.

  • Φίλτρο

    Φιλτράρισμα με τιμή

    Κατά ανάγκη
    Ανά ηλικία
    Ανά τύπο επιδερμίδας
  • Πηλός φορμαρίσματος μαλλιών – 60ml

    με λανολίνη, κερί μέλισσας και καρύδα

    21,50  19,00 
  • My Ηandmade Νeck Cream – κρέμα λαιμού 60ml

    52,00