Μάτια με σακούλες

Με την πάροδο του χρόνου, οι γραμμές έκφρασης του γέλιου στην εξωτερική γωνία των ματιών μονιμοποιούνται και μακραίνουν, με κατεύθυνση προς τους κροτάφους. Αυτό είναι το λεγόμενο «πόδι της χήνας». Το πόσο έντονο θα είναι το δικό σας «πόδι της χήνας», επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες της καθημερινότητάς σας. Αν για παράδειγμα, κάτω από τον ήλιο, μισοκλείνετε τα μάτια για να δείτε καλύτερα, εξασκεί – τε τους μυς του προσώπου σας, που γίνονται πιο σκληροί και χωρίς ελαστικότητα. Και όσο πιο σκληροί είναι οι μύες, τόσο πιο βαθιές γίνονται οι ρυτίδες. Σημαντικό ρόλο παίζει επίσης και ο τρόπος που κάνετε ντεμακιγιάζ ή που φοράτε φακούς επαφής. Αν κάνετε βίαιες κινήσεις και τραβάτε άκομψα το δέρμα γύρω από τα μάτια, το αποτέλεσμα θα είναι να χαθεί η ελαστικότητα και το σφρίγος του πιο γρήγορα. Οι ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» διαφοροποιούνται από τις πιο λεπτές γραμμές που αποκτάτε ακριβώς κάτω από τα μάτια. Αυτές οι λεπτές γραμμές δεν έχουν σχέση με την εκφραστικότητα του προσώπου αλλά με τα γονίδια και την έκθεσή σας στον ήλιο. Υπάρχουν τέλος και οι περιπτώσεις των πρόωρων ρυτίδων, που παρατηρούνται σε πολύ μικρή ηλικία και οφείλονται στην έντονη αφυδάτωση και την ξηρότητα της επιδερμίδας των ματιών.

Αντιμετώπιση

Η σωστή καλλυντική φροντίδα της περιοχής των ματιών μπορεί πραγματικά να κάνει τη διαφορά. Φορέστε μέικ απ και κρέμες ματιών με αντηλιακή προστασία, ακόμα και τις κρύες, συννεφιασμένες μέρες. Σεβαστείτε την ευαισθησία αυτής της περιοχής. Μην τρίβετε και μην τραβάτε τα βλέφαρα με βίαιες κινήσεις. Ενυδατώστε την περιοχή με κρέμες που περιέχουν βιταμίνη C, γλυκολικό οξύ και βιταμίνη Α. Αυτά τα στοιχεία βοηθούν την επιδερμίδα να αναπλάθεται και να ανανεώνεται. Καλό θα είναι να κάνετε αυτή τη θεραπεία κάθε χειμώνα. Φοράτε μεγάλα γυαλιά ηλίου για καλύτερη προστασία. Οι ειδικές αντιρυτιδικές θεραπείες ματιών στα ινστιτούτα αισθητικής μπορούν να σας προσφέρουν μια πραγματικά σημαντική βελτίωση, σε συνδυασμό με τη δική σας καθημερινή φροντίδα.

Φυσική αντιρυτιδική μάσκα

Τρίβετε λίγη πατάτα και λίγη παπάγια και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Απλώνετε το μείγμα μέσα σε δύο αποστειρωμένες γάζες και τις βάζετε σαν κομπρέσες στα βλέφαρα για 10 λεπτά. Ξεπλένετε και βάζετε την αντιρυτιδική σας κρέμα. Μπορείτε να κάνετε αυτή τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα

Γενικές συμβουλές

Φυσική μάσκα για ανοιχτούς πόρους (1 φορά την εβδομάδα μετά το πήλινγκ)

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνετε στο πρόσωπο για 20 λεπτά και ξεπλένετε με δροσερό νερό.

Πρέπει να έχουμε ξεχωριστή κρέμα ματιών;

Η ξεχωριστή κρέμα ματιών δεν είναι απαραίτητη. Οι κρέμες ματιών εξειδικεύονται σε συγκεκριμένα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν μόνο στην περιοχή των βλεφάρων, όπως μαύροι κύκλοι, σακούλες και ρυτίδες. Μια άλλη ιδιαιτερότητα που έχουν οι κρέμες για τα μάτια είναι ότι δεν πρέπει να είναι πολύ λιπαρές. Αν δεν έχετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, τότε μια ελαφριά ενυδατική κρέμα προσώπου είναι αποδεκτή και για τα μάτια. Προσοχή μόνο στην εφαρμογή.

Πώς απλώνουμε την κρέμα ματιών

Δεν απλώνετε ποτέ την κρέμα ματιών πολύ κοντά στα βλέφαρα. Η σωστή εφαρμογή ξεκινάει από την εξωτερική γωνία του φρυδιού, ακολουθώντας το οστό γύρω από τα μάτια και καταλήγοντας στο κέντρο του κάτω βλεφάρου. Η απόσταση από τα βλέφαρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά. Απλώστε την κρέμα με πολύ απαλές κινήσεις.