Νιώθετε κούραση, χωρίς να έχετε στ’ αλήθεια κουραστεί; Έχετε συχνά μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας; Είναι το δέρμα σας θαμπό; Έχετε δυσκολία στη χώνεψη; Αν τα παραπάνω συμπτώματα σας θυμίζουν κάτι, τότε ο οργανισμός σας ζητάει βοήθεια. Δεν πρέπει να συνδέετε την αποτοξίνωση με τη Σαρακοστή και με στιγμές κρίσης, όπως πριν από γάμους και καλοκαιρινές διακοπές. Αποτο- ξίνωση δεν σημαίνει μόνο αποχή από το κρέας και άλλα αγαθά, σημαίνει βοηθώ το σώμα μου να απελευθερωθεί από τα καθημερινά «δηλητήρια», δηλαδή τις τοξίνες. Βοη- θάει τον οργανισμό να επιτελέσει καλύτερα τις λειτουρ- γίες του και κάνει την επιδερμίδα πιο υγιή και λαμπερή.

Φλούδα μήλου. Αδυνατίζει, βοηθάει στο μεταβολισμό λόγω της ρητίνης που περιέχει, ουσίας ιδανικής για το αδυνάτισμα.
Χυμός ροδιού. Έχει φυτικές ίνες, βιταμίνες C, A, E και συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων.
Κάρδαμο. Βοηθά στην καλή λειτουργία του εντέρου. Οι θεραπευτικές και τονωτικές του ιδιότητες είναι γνωστές, γι’ αυτό και λέμε «καρδάμωσε» για κάποιον που ανέκτησε τις δυνάμεις του.

Παρασκευή: Σε 1 ποτήρι νερό βράζετε για 2 λεπτά τη φλούδα από 1 μήλο μαζί με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο. Στραγγίζετε και προσθέτετε το χυμό από 1 ρόδι. Πίνετε το ρόφημα αυτό κάθε πρωί, πριν το πρωινό σας.

Αποτοξινωτικές τροφές