Όλοι γνωρίζουμε ότι το σεξ κάνει καλό, αλλά χρόνο με το χρόνο ανακαλύπτονται συνεχώς καινούργιες ευεργετικές του ιδιότητες.

Το σεξ μπορεί να αντικαταστήσει τη γυμναστική Είναι μια ευχάριστη αεροβική άσκηση. Για παράδειγμα, 3 φορές σεξ την εβδομάδα για 1 χρόνο καίει περισσότερες θερ­μίδες από το να τρέχει κανείς 75 μίλια σύμφωνα με το ινστιτούτο Kinsey. Χάνουμε περί­που 5 κιλά το χρόνο μόνο από το σεξ. Επιπλέον, το σεξ δυνα­μώνει τα κόκκαλα και τονώνει τους μυς.

Λαμπερή εμφάνιση Αυτή η άσκηση έχει αποτελέ­σματα που φαίνονται στην εμφάνιση σας. Σύμφωνα με έρευνα από το Νοσοκομείο του Εδιμβούργου το 1999. μια ενεργή σεξουαλική ζωή μπο­ρεί να σας δείχνει η χρόνια νεότερους. Το σεξ αυξάνει τη ροή του αίματος στον οργανι­σμό σας και γεμίζει τους ιστούς με φρέσκο οξυγόνο.

Θετική διάθεση Διεγείρει την παραγωγή ενδορφινών από τον εγκέ­φαλο, οι οποίες προκαλούν χαρά και βοηθούν στην απο­βολή του στρες, δυναμώνον­τας το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Τελευταίες έρευνες δείχνουν πως άνθρωποι (κυρίως γυναίκες) που έχουν στερηθεί το σεξ κατά τη διάρ­κεια της ζωής τους έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν χρόνια κατάθλιψη.

Ρύθμιση της πίεσης του αίματος και της θερμοκρασίας Κατά τη διάρκεια του σεξ, εκκρίνεται μια ορμόνη, η οποία δημιουργεί και στους δύο παρτενέρ δυνατούς συναισθηματικούς συνδέσμους, ενώ η ένταση η οποία εκτονώνεται παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση της πίεσης του αίματος, στη σωματική θερμοκρασία, ενώ έχει αναλ­γητική δράση.

Όταν αισθάνεστε καλύτερα, δείχνετε καλύτερα Άλλα πλεονεκτήματα τα οποία συνδέονται με τη σεξουαλική πράξη είναι ότι βοηθάει τα μαλλιά να δείχνουν πιο υγιή και λαμ­περά, όπως επί­σης και το δέρμα.

Ρύθμιση των ορμονών Έρευνες καταδεικνύουν πως μια υγιής σεξουαλική ζωή βοηθάει στη ρύθμιση των ορμονών του σώματος. Οι ορμόνες μας επηρεάζουν άμεσα τις οργανικές μας λει­τουργίες, όπως και την ψυχική μας διάθεση. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί έφη­βοι που λόγω της ορμονικής τους διαταραχής έπασχαν από έντονη ακμή βελτιώθη­καν αισθητά από τη στιγμή που ξεκίνησαν τη σεξουαλική τους ζωή.

Καλό σεξ – καλό δέρμα Είναι εκπληκτική η συνάφεια ανάμεσα στην ποιότητα της σεξουαλικής ζωής και στην ποιότητα της επιδερμίδας. Φαίνεται ότι λίγη δράση στο κρεβάτι μπορεί να κάνει θαύ­ματα, αφού κάνει την επιδερ­μίδα να έχει ξεχωριστή λάμψη. Σύμφωνα με στοιχεία της ψυχολογίας, το σεξ έχει τα ίδια οφέλη με μια εβδομάδα σε ένα πολυτελές σπα. Όταν το σώμα θερμαίνεται, βλαβερές τοξίνες αποβάλλονται, ο καρ­διακός παλμός αυξάνεται και η επιδερμίδα αιματώνεται πολύ καλά, ειδικά στο πρό­σωπο. Το αίμα μεταφέρει το πολύτιμο οξυγόνο, αλλά και όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται το δέρμα για να αναζωογονηθεί.

Το αποτέλεσμα είναι πως οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης της επιδερμίδας τονώνον­ται και συσφίγγονται, ενώ οι ενδορφίνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ μπο­ρούν να μας κάνουν να δεί­χνουμε τόσο όμορφες όσο αισθανόμαστε!

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΜΕΤΡΟ)

Αφήστε μια απάντηση