Τη Δήμητρα δεν τη γνώριζα, αν και είναι ιδιαίτερα γνωστή στο χώρο τόσο απο τις τηλεοπτικές της εκπομπές, όσο και απο την αρθρογραφία της για τα φυσικά καλλυντικά. Αν και στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται προσωπικότητες του καλλιτεχνικού στερεώματος, εκείνη κρατάει χαμηλούς τόνους. Ένα μεσημέρι έλαβα ένα e-mail από τις Εκδόσεις Διόπτρα για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου και αυτό ήταν μια καλή αφορμή να τη γνωρίσω και να μας κάνει την τιμή να μας παρουσιάσει το πρώτο της συγγραφικό έργο. Ιδιαίτερα προσιτή, σεμνή και ευγενική με υποδέχτηκε στο ινστιτούτο της στους Αμπελόκηπους σαν να γνωριζόμασταν από παλιά. Δεν το παίζει κάπως… γιατί απλά είναι φυσική και αληθινή όπως τα καλλυντικά της. Έχει δύο μυστικά. την αγάπη της καρδιάς και τη γνώση του μυαλού. αυτά την οδήγησαν να γράψει “Τα Ελιξίρια Ομορφιάς” τα οποία και μας παρουσιάζει.

Ηλίας Κουμπούνης

Δήμητρα ποια ήταν η πρώτη σου επαφή με το χώρο της αισθητικής;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να γίνω αισθητικός!! Δεν αμφιταλαντεύτηκα ποτέ σε άλλα επαγγέλματα. Είχα την τύχη να γνωρίσω τον χώρο της αισθητικής από πολύ μικρή ηλικία. Λόγω της δουλειάς του πατέρα μου μέναμε μέσα σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπου παρείχαν υπηρεσίες περιποίησης προσώπου και σώματος . Εγώ λοιπόν τρύπωνα στα ινστιτούτα των ξενοδοχείων και εκλιπαρούσα να με αφήσουν να βοηθήσω!! Και τελικά με άφηναν.

Είσαι αισθητικός, νέα συγγραφέας, προβάλεις τη δουλειά σου μέσα από τηλεοπτικές εκπομπές… περιέγραψε μας μια μέρα της καθημερινότητας σου.

Η ζωή μου είναι πολύ συνυφασμένη με την δουλειά μου. Το πρωί κάνω όλα τα γυρίσματα για τις τηλεοπτικές εκπομπές ή γράφω τα άρθρα για τα περιοδικά που συνεργάζομαι. Δουλεύω καθημερινά στο ινστιτούτο μου από τη 1 μέχρι τις 8 κάτι που με ευχαριστεί ιδιαίτερα αφού ο χώρος μου είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στο προσωπικό μου γούστο. Η σχέση με τους περισ-σότερους από τους πελάτες μου μετά από τόσα χρόνια έχει εξελιχτεί σε προσωπική επαφή και ουσιαστική φιλία πράγμα που κάνει τις ώρες εργασίας δημιουργικά ευχάριστες για μένα. Μετά τις 8 αρχίζει η προσωπική μου ζωή…

Τι ήταν αυτό που σε προέτρεψε να γράψεις «Τα Ελιξίρια Ομορφιάς»;

Γενικά έκανα πάντα μελέτη πάνω στην αισθητική γράφοντας κείμενα για κάθε πρόβλημα που επηρεάζει την εικόνα της σύγχρονης γυναίκας. Ταυτόχρονα έκανα κάθε εβδομάδα εκπομπές για τα φυσικά καλλυντικά και αρθρογραφούσα για το ίδιο θέμα σε περιοδικά. Κάποια στιγμή άρχισαν τα τηλέφωνα από τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες οι οποίοι ρωτούσαν που μπορούν να βρουν όλες αυτές τις συνταγές- συμβουλές συγκεντρωμένες. Είχα στο μυαλό μου να γράψω ένα τελείως διαφορετικό βιβλίο αλλά το ενδιαφέρον του κόσμου γέννησε – τα ελιξίρια ομορφιάς -, μια συρραφή κειμένων με γενικές συμβουλές ομορφιάς σε συνδυασμό με πολλές φυσικές συνταγές.

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή σου στο ταξίδι που έκανες μέχρι να ολοκληρώσεις τη συγγραφή του βιβλίου σου; Και ποια η πιο δύσκολη;

Η καλύτερη στιγμή ήταν όλο το ταξίδι. Ένιωθα πολύ ενθουσιασμένη και δημιουργική. Δεν υπήρχε δύσκολη στιγμή.

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου στο βιβλίο σου και τι εντυπώσεις έχεις αποκομίσει μέχρι σήμερα;

Ο κόσμος περίμενε αυτό το βιβλίο πολύ πριν εκδοθεί!! Η εντύπωση και εκτίμηση μου είναι ότι ο κόσμος έχει στραφεί ή θέλει να στραφεί σε έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής, είτε αυτό σημαίνει διατροφή είτε σημαίνει φυσικό καλλυντικό.

Γιατί ένας επαγγελματίας αισθητικός να αγοράσει το βιβλίο σου; Τι θα του προσφέρει στην ανάπτυξη της επαγγελματικής του δραστηριότητας και στην συναναστροφή του με τους πελάτες;

Τα ελιξίρια ομορφιάς είναι μια προσωπική μελέτη μέσα από την εμπειρία μου στην εφαρμοσμένη αισθητική και μια εντελώς οικολογική θεραπευτική προσέγγιση σε ότι αφορά προβλήματα προσώπου και σώματος. Δυστυχώς στις κατά τα αλλά πλούσιες σπουδές της επιστήμης της αισθητικής δεν περιλαμβάνεται τέτοια υλη. Στην ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριότητας ενός ινστιτούτου είναι αξιοθαύμαστο πόσο ένας αισθητικός μπορεί να μειώσει τα έξοδα του δημιουργώντας μόνος του μεγάλη γκάμα από καλλυντικά προϊόντα εύκολα και ανέξοδα. Οι πελάτες ενθουσιάζονται πρώτα από το εμφανές αποτέλεσμα των οικολογικών θεραπειών και γιατί αντιλαμβάνονται την ουσιαστική αγάπη της αισθητικού για τη δουλειά της.

Ποια είναι τα επόμενα βήματά σου σαν συγγραφέας;

Έχω ήδη έτοιμο υλικό για άλλα 2 βιβλία. Θεωρώ πως ένα βιβλίο είναι η ύψιστη καταξίωση κάθε επαγγελματία στον τομέα του, για αυτό προς το παρόν δε σκέπτομαι για την επόμενη έκδοση γιατί θέλω να απολαύσω τα συναισθήματα ικανοποίησης που μου προσφέρει το πρώτο μου βιβλίο.

Επιστροφή στις παραδοσιακές συνταγές της γιαγιάς. Ανάγκη, μόδα ή επιστροφή στο παρελθόν; Ποιο είναι το προφίλ της γυναίκας σήμερα που επιλέγει ένα φυσικό καλλυντικό για την επιδερμίδα της;

Οι γιαγιάδες μας γνώριζαν απλά τη δύναμη της φύσης. Νομίζω πως ο κόσμος έχει την ανάγκη να Ι στραφεί προς τη φύση. Η ζωή μας είναι γεμάτη Ι στρες, η ατμόσφαιρα είναι βεβαρημένη, το φαγητό 1 μας αμφιλεγόμενο, οπότε είναι λογικό ο κόσμος να | ψάχνει τρόπους ώστε να μην επιβαρύνει περισσότερο 1 τον οργανισμό του είτε από συνθετικές κρέμες είτε από I οτιδήποτε άλλο. Το προφίλ της γυναίκας που επιλέγει να 1 χρησιμοποιήσει ένα φυσικό καλλυντικό είναι μια γυναίκα I ψαγμένη, οικολογικά συνειδητοποιημένη που σκέπτεται I το οικονομικό και οικολογικό κέρδος της επιλογής της.

Τι θα συμβούλευες τους νέους αισθητικούς που εισέρχονται στην αγορά εργασίας;

Η αισθητική πέρα από επιστήμη είναι και η τέχνη. Να έχουν φαντασία ώστε να εξελίσσουν την αισθητική ένα βήμα παραπέρα από τα πρωτόκολλα των βιβλίων. Να είναι έντιμοι και ειλικρινείς με τους πελάτες.

Πόσο αγγίζει η οικονομική κρίση το επάγγελμα του αισθητικού;
Ευτυχώς ότι επάγγελμα έχει να κάνει με γυναίκα επηρεάζεται λιγότερο από την οικονομική κρίση. Η Ελληνίδα είναι κοκέτα. Θα προσέξει τον εαυτό της όπως και να έχει. Και εμείς οι αισθητικοί φυσικά ξέρουμε να στηρίζουμε τις γυναίκες ώστε να μπορούν να φροντίσουν την ομορφιά τους χωρίς να έρθουν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Το ποιο τρελό σου όνειρο που δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη;

Γενικά ότι ονειρεύομαι το πραγματοποιώ πριν προλάβει να γίνει τρελό όνειρο!! Δεν υπάρχουν τρελά όνειρα για μένα. Τα όνειρα είναι στόχοι που θα πραγματοποιηθούν αργά ή γρήγορα.

Ποιες τάσεις πιστεύεις ότι θα διαμορφωθούν τα επόμενα χρόνια στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς;

Όλα τείνουν προς το φυσικό. Ότι και αν είναι αυτό..

Ποιο είναι το μυστικό ομορφιάς της σύγχρονης γυναίκας;

Η αυτοπεποίθηση!!

Συνέντευξη στο περιοδικό VIVERE

Αφήστε μια απάντηση