Η μπίρα, πλούσια πηγή πρωτεϊνών, είναι η τέλεια τροφή για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια, αλλά και γενικά, για όλο τον οργανισμό. Επιπλέον, οι βιταμίνες Β που περιέχονται στην μπίρα, χαρακτηρίζονται ως οι βιταμίνες του δέρματος, αφού ενδυναμώνουν και προστατεύουν την επιδερμίδα. Κατάλληλες και για πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

Δυναμωτική λοσιόν για τα μαλλιά με μαύρη μπίρα και λεβάντα

Αφού βράσετε το νερό, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη λεβάντα. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε σκεπασμένο το μείγμα για 20 λεπτά. Έπειτα, σουρώνετε και προσθέτετε την μπίρα. Χρησιμοποιείτε αυτό το μείγμα ως τελευταίο ξέβγαλμα στα μαλλιά σας, καθώς χαρίζει τροφή και λάμψη.

Θρεπτική μάσκα προσώπου από μαγιά μπίρας

Ιδανική για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Η μπίρα αποτελείται από:
Κριθάρι-νερό-μαγιά-λυκίσκο.
Πολλές φορές τη βρίσκουμε εμπλουτισμένη με ζάχαρη και άλλα δημητριακά, όπως βρώμη και σίκαλη.
Κριθάρι
Πλούσιο σε πρωτεΐνες, αμινοξέα, βιταμίνη Β, νιασίνη, βιταμίνη Ε. Η γεύση που δίνει στην μπίρα, θεωρείται
ανώτερη από αυτή σε άλλα ποτά.
Νερό
Το νερό που χρησιμοποιείται στηζυθοποιία είναι πόσιμο και περιέχει άλατα ασβεστίου, σιδήρου, νατρίου,μαγνησίου, μαγγανίου, καθώς και άλλα ιχνοστοιχεία.
Μαγιά μπίρας
Η μαγιά είναι ένας ενεργός ζυμομύκητας, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή της μπίρας. Προϊόν μεγάλης διατροφικής αξίας, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες της ομάδας Β.
Λυκίσκος
Είναι φυτό αναρριχητικό. Δίνει στην μπίρα το άρωμα και τη χαρακτηριστική της πικράδα. Κατευναστικό, πλούσιο σε φυτοοιστρογόνα.